Ayah.. kau la penyebab aku jadi begini..

ehsan dari Metro online..
Rini aku bace paper metro online aku tgk satu artikel yang agak memeranjatkan aku.. bukti kekuasaan seorang ayah.. yang sangat kejam... pe tak nye.. budak ni seumur 12 tahun dipaksa kahwin untuk tebus hutang ayah die.. hmmm... sape suh main judi ke.. pinjam along ke.. da teruk.. gadai maruah anak.. dunia..dunia.. 

Da la lepas kawin budak ni kene tido kat kandang haiwan.. serupa citer P.Ramlee Tiga Abdul tuh.. haha.. tapi ni lagi dasyat brutal.. bile budak tuh nak larikan diri.. dia ditangkap dan hidung serta telinga nya di potong ambil, aku rasa dorang nak wat pameran kot.. 

Alhamdulillah wanita ini da dapat perhatian dari  isteri Gabebor California, Mari Shriver.. da dapat hidung gantian.. telinga die aku tak tahu.. maybe dalam proses..

Kekejaman dunia memang berlaku di mana.. tak perlu lah kat Palestin ke.. kat Thailand ke.. kat mane2 pun de.. tak kire tempat.. kat Mesia pun de gak.. kes cincang Mona Fendi.. kes bakar Sosilawati.. dan sebagainye.. tapi manusia ni aku rasa diorang memang takde hati perut.. wallahualam.. - sumber Metro online

45 comments:

Kancilbiru said...

ya rabbi........kesian gila..dah la lawa pulak tu...

kobEj0rdan~ said...

kuang jaq punye dunia lani.huh

|| NaFiRaa || said...

dunia akhir zaman.. manusia dah x takut buat dosa.. mintak di jauhkan dari keturunan kita..amin~

aibaks said...

kancilBiru:
tu la.. kesian.. telinga die tak tahu la da "repair" ke belum..

aibaks said...

kobEjordan:
dunia..dunia.. da sampai hujung dunia.. keganasan seperti suatu perkara biasa.. uhu..

aibaks said...

NaFiRaa:
amin.. semoga kita dilindungiNya..

~ PIJA ~ said...

nampaknye gadis itu sudah boleh tersenyum riang..alhamdulillah..

p/s : kalau aku dapat laki budak tu..tau lah aku nak potong ape..!!

aibaks said...

~pija~
dah potong ker? (ala2 iklan p1max..haha)

Sasa Al-Sharif said...

gila.. kejam sungguh

~ PIJA ~ said...

kalau jumpe laki budak nih mmg selamat da kene potong..( ala-ala tok mudim )...hahaaa

AngahSayang2314 said...

subhanallah sampai macam tue sekali ye..eh aibaks kenapa menyepi ye n3 nie

.:: dieylah :: said...

tetibe teringt mimpi time kecik2 dulu..mimpi kena ptong telinga..smpai skrg xleh lupe...eee..
geli... memg x bhati perut langsung!!..

Gee said...

ni bukan bapa namanya..ni dah serupa bapa ayam..snggup jual anak kndung sndiri..cesss

aibaks said...

Sasa Al-Sharif:
haha.. memang dunia skang ni kejam..

aibaks said...

~PijA~:
haha... bahaya pija..kang kesian plak tok mudim tuh xlarat die nak potong..haha

aibaks said...

Angah:
menyepi.. tak kot.. cume xdul idea nak tulis n3.. huhu..meh la bagi idea skit..

aibaks said...

dieylah:
sampai camtuh sekali ke dieylah mimpi?

nota kaki: seb bek dieylah mimpi je..kan?

aibaks said...

Gee:
betul tuh.. maybe disebabkan kekurangan ilmu pengetahuan seorang bapa itu tergamak berbuat demikian..

:~:Budak Degil :~: said...

masyaallah...tak sggup nk tgk..
cite pasal accident hari tu pon xsnggup nk tgk pic2 die..

makdara TERdiva said...

itu bkn takde hati perut..tu takde otak..mcm binatang.. haihhhh!

aibaks said...

dak degil:
tu la.. kejadian bas tuh masih terngiang2 kt kapla otak..kenkadang aibaks nak bawak moto pun takut..

aibaks said...

mak terdiva:
mak.. bapak die tuh mesti la ade hati dan perut die sendiri.. ehe... cume tak pikiq orang jer..

ohoeya858.blogspot.com said...

bce gak :(
sian..
mtk dijauhkn la kita ni ye..

Bidadari said...

bapak apa camni?? sepatutnya melindungi anak...apa la nak jadi....haishhh....belum sempat buka paper lg hari ni..bzzz....

10 said...

kesian kan pada org yg x bersalah... selalu jadi mangsa...

Weeda said...

betul tu...org sekarang makin kejam tak kira kat mana...tu tak campur yang buang baby lagi tu...

.:: dieylah :: said...

tula..nseb bek mimpi... ^_^

Tomato Gurl's Life said...

kejamnye...

iszieylyanziy said...

Gila kejam,,,,

Nyssa Nuar said...

aibaks..npe seram???

ardinihumaira said...

nanges ah tengok..
sampai hati potong hidung dengan telinga... jahat!! :'(

aibaks said...

o ya:
amin.. semoga Allah melindungi kite..

aibaks said...

bidadari:
tu la.. bapa die kurang ilmu kot.. tu yang jadi cam2..

aibaks said...

are10:
tu la.. penindasan pada zaman sekarang makin berleluasa.. uhuhu..

aibaks said...

weeda:
kat mane2 msti de kes yang berat.. mgkin kite perlu tingkatkan kadar kewarasan individu..

contoh kelas sivik..aibaks rasa kat sekolah rendah je yang belajar.. pastu semua org lupe bile da besar.. uhu

aibaks said...

dieylah:
ehe.. tu la.. kamek rasa baik kitak kuatkan semangat semoga kitak yakin pada diri sendiri..

aibaks said...

cik tom:
de cadangan tak dari cik tom?

aibaks said...

iszielyanziy:
tul tuh.. harap2 tindakan yang wajar dapat dilaksanakan.. pastuh awareness program pun perlu gak..

aibaks said...

nyssa nuar:
seram sebab takut terjadi pada ahli keluarga dan pada orang tersayang..

CiK QiQi said...

ish....awat kejam sgt...badigol btol mnusia nie..pnt2 je dberi otk..tp xmo berpiki..dasar kurang ilmu btoi

aibaks said...

dni:
tu la.. cube potong hidung sendiri.. pe rasa diorang kan? uhu

aibaks said...

cik qiqi:
tu lar..nak buat camne.. qiqi ada cadangan bernas ke? wat petisyen ke..

nota kaki: camne dgn intebiu semalam mek?

Robot | Sakti said...

kesian member.
kena potong terus.
takdak hati ke suami dia ni?

+___+

aibaks said...

robot sakti:
aku harap semua laki2 kat mesia ni tak la wat camtu yer.. gune la akal dulu..sblm btindak..

LadyBird said...

ayah ape la mcm tu ek?
ayh unta x mcm tu..