ruang makan yang romantik.. hehe

ehsan dari google
minggu lepas.. aku jalan2 dengan isteri gi la ikea kt kota damansara tuh.. saje je ajak ambik hangin.. sambil2 servey lampu nak buh kat dining hall rumah aku tuh.. hehe...
pusing2 punya pusing... kami berminat dengan lampu gantung yang de kat ikea.. ok la design die.. tak la vouge sangat... biasa2 jer..

rege dalam lingkungan bajet kami la.. so.. lepas je beli.. kami pun terus balik n terus pasang... hehe.. klu korang nak pasang alat2 elektrik kat rumah.. aku nasihat.. mintak la dari pakar a.k.a tukang pasang elektrik.. klu korang yakin dengan pe yang korang wat.. hehe... belasah je.. cam aku ni.. pasang sendiri..
tengok tuh.. mentol die siap de logo ikea lagi.. hehe.. mentol ni dikatakan baguih sebab energy saving.. klu da energy saving.. korang paham2 je la yerk... rege die pun "saving" gak la.. hehe..

pe2 pun... aku dah berjaya pasang lampu ni... 

nota kaki: aku de beli satu lagi barang kat ikea tuh.. tapi aku belum pasang sbb kene gerudi dinding skit.. hehe.. klu aku gerudi malam2 ... kang mau jirang aku hambat aku dengan penyapu ker.. hehe.. nti bile aku da pasang aku hapdet lagi.. hehe

50 comments:

ohoeya858.blogspot.com said...

salam. slamat lagiii aibaks.. wahhh.. lampu bru.. tahniah brjaya psg lmpu tu.. bkn sng tau.. tp xmau slalu amk risiko le nk psg sndri brg2 letrik ni ye aibaks :)

CheQ PP JoY said...

hehe..same plak lampu..pun beli kt ikea..=]

ardinihumaira said...

fuh bestnya :D

Amy Syaquena said...

salam...

love ikea bangat...

jemput ke sinar raudah ye

Jemari Seni said...

Aibaks.. hati2 pasang barang elektrik kang tak pasal2 rambut jadi rambut afro plak hehehehe...Well done!

one2paii said...

erk..cantik bai..pe kater lu beli kan untuk gua sehpuluh bai

mamaaerish@eb said...

ader gak x ksh pn... nk grudi... dier grudi jerk... hu3...

tp lampu tuh mmg cun... ;p

ChiKeDees said...

wah memang romantik pemiliknya nieyh

aibaks said...

o ya:
tul tuh o ya.. jgn le amik risiko.. huhu..

aibaks said...

cheq pp joy:
yeke sama? kui3...

aibaks said...

dni:
lepas ni time dinner romantik ler skit kot.. hehe

aibaks said...

amy:
awat depa pun gune barang ikea gak ke?

aibaks said...

jemari seni:
haha... klu kat luar nak wat afro.. mau kene 2-3 rat... hehe..

aibaks said...

one2pai:
kah3... awat lu tak habaq awal2? kah3..

aibaks said...

eb:
la ni tak payah gerudi.. pasang je point die.. hehe

aibaks said...

chekedees:
kui3... memang best la dinner semalam.. hehe

AiDa AzRyN said...

Fuh@ romantik ni~ hihi~ :DD

:~:Budak Degil :~: said...

brg2 ikea mmg unik2 sume..
suke ngn design cermin yang lekuk2 2..letak kt diding cantik...

|| NaFiRaa || said...

sonoknye deko2 rumah sendirik kan~

AngahSayang2314 said...

aibaks angah pun ada org tanya bekas beras angah sampai la nie angah tak update lagi.. uittt...

ikea biasa la sapa tak kenal kan???

Kauthar said...

lamanya tak ke IKEA..ni yg jeles ni..bila la depa nak bukak IKEA kt penang ni :D

Melati Qistyna's Mummy said...

hiks, mmg lomentik :P

aibaks said...

aida:
kui3.. jgn ler ckp kuat.. malu plak.. kah3...

Melati Qistyna's Mummy said...

SB tuh dh abes limit la, nk kena upgrade :P

aibaks said...

dak degil:
tul tuh.. ritu nak gak angkt satu cermin tuh.. dalam rm50 je.. tapi poket plak deman.. huhu...

aibaks said...

NaFiRaa:
tak la sonok sangat.. la ni rumah sewa.. takde pitih laie nak de umah sendiri.. huhu

aibaks said...

angah:
bekas beras? aibaks pun tgh cari satu.. huhu..

aibaks said...

kauthar:
awat kat penang takda ka? takpa.. bia ceq gi soung tokeh ikea tuh awat depa tak bukak satu kat sana.. hee

aibaks said...

qistina:
huhu... tu la pasal.. klu hapgred cane yek?

sarah-najwan said...

akak suka soping ikea nih..tapi bole tahan reganya..aduss..

alah membeli..menang memakai..

Bidadari said...

barang2 kat ikea mmg saving n cute miut...hati2 pasang kang kn letrik...haha

aibaks said...

kak sarah:
uih.. yang ni beli yang simple2 je kak.. de yang lagi elok ke dari ikea?

aibaks said...

bidadari:
kui3.. hehe.. mule2 takut gak nak pasang.. hehe

.:|kamaryeah|:. said...

blh bygkn la mcm mane bl lampu tue dipasang~
mmg la romantiknya~

merahitujambu said...

febret tau g ikea tetiap minggu ..heee...suke tengok barang2 dia..

Amy Syaquena said...

morning..

amy datang bertandang pagi sambil mencari juadah baru, x update lagi erk...

Kuman Chaos said...

aku takleh p IKEA.. sbb kalau aku singgah sure abis banyak.. nasib baik IKEA jauh dari umah aku..
kuman "18SX??.." Entry

Cma Shiema said...

wah..lampu baru... i loikess..
ikea?hehehe3..brg baguz rege pown baguz..hu3..

aibaks said...

kamaryeah:
keh3.. nti mek da de rumah sendiri.. cari la idea nak dekoret cene yek?

aibaks said...

merahitujambu:
wa. gi ikea tiap2 minggu ka mek? bestnyer

aibaks said...

amy:
huhu.. takde idea baru la mek..

aibaks said...

kuman:
kah3.. barang2 kt situ okay la.. rege pun cam ok la.. hehe

aibaks said...

shima:
leh la tahan barang2 depa.. tapi klu nak lagi cantik kene gi kat lighting shop la kot.. hehe

Suara Kalbu said...

Cantiknya lampu tu...

Takleh jadik nie. Ikea ada sales ke skrg aibaks ?

makdara TERdiva said...

kalau dah romantik..komfom tak jadi nak makan..lalalalalala :P

~ShaFiza~ said...

santeknye lampu..tapi sebelum tinggalkan IKEA tu haruslah di test dulu barang elektriknye..kang balik tak leh pakai, satu hal pulak la kena pegi balik IKEA. :)

aibaks said...

suara kalbu@ida:
ehehe.. jom srang ikea sekarang.. tengah kot.. takpun tnggu la ujung tahun ni.. mesti lagi murah..

aibaks said...

mak terdiva:
uih mak.. cam lain je bunyi tu.. hehe

aibaks said...

shafiza:
ehe.. tul tu... abis semua lampu aibaks try.. takut tak nyala.. hehe

Tomato Gurl's Life said...

cantik lampu tue..mmg romatik!