"Padang pasir" ku.. haha..

Pagi isnin yang mulia ni.. aku nak letak n3 makan2 plak.. haha... sebab rini aku jeles ngan budak2 sekolah yang tengah syok bercuti lagi.. aku plak kene keje.. huhu.. sedih... da la pagi tadi liat skit aku nak bangun.. huhu..

Resepi rini ialah pisang terbelah bawak nek bot.. haha.. bukan pe.. minggu ni aku de beli ais krim Nestle Kit Kat.. dengan pisang carvendish.. balik je rumah.. aku belah la pisang ni.. buh ais krim .. jadi la pisang carvendish di terbelah dengan ais krim....

Kredit kepada wife aku yang beri idea nak wat "banana split with ice cream" ni.. hehe..

nota kaki:  jom buat ujian pisang kat sini plak..



21 comments:

Khumaera Ismail said...

nmpk sedap wlpn simple =)

Puteri Iqa Izyan said...

ngeng...
aku ingatkan apa ke benda la coklat tuh tadi.puas aku pikir makanan apa yang pelik sgt nih..

banana split ghupenye.. haha

CiK QiQi said...

keh3....tok ni...sabo je le..hehhehee...lme lak xmam eskrem neh.bak sini sikit tok

Fiqas said...

pepagi dah pekena banana split...

eiela said...

tak pernah makan lagi lah. nak aiskrim coklat, lame tak mkn aiskrim.

Latest Entri :
Trajik Terhebat Di Air Terjun

:~:Budak Degil :~: said...

sekali pandang macam batang pisang yang dibelah2 ade lah..ahaha..
mybe pic terlalu dekat n xnampak mangkuk/pinggan..huhu

Miss Yaty said...

wah! nampak macam sedap je..kalau dapat makan mesti confirm sedap ni... :)

cik helena said...

banana split memang camtu apa..hehe

ika~~ said...

hahaha!
nampak burok tapi sedap ye?
dont judge a pisang by its look.
ehehe.

.:: dieylah :: said...

nyaman nya...rasa nk jugak...
ice cream tu best...ouch.. ^^

ManjaIxora said...

uiks.. nmpk menyelerakan..

tetiba dtg idea nak buat root beer a&w dgn eskrem.. hohoho

efa said...

sedap ni....uish pepagi dh makan banana split?hehhe

|| NaFiRaa || said...

yum yum!! terliur plak~

ciknabil-a said...

sedapnya.. meh la post kat sini cikit.. hehe..

Cik Moon said...

huuu...aiskem..aiskem...hahaha

AiDa AzRyN said...

nak sikit! XD

diana said...

la..
nampak lain macam ja..
rupanya aiskrim coklat
yang dok terselit tu..
hhahah
saya kurang makan pisang..
kalau kiwi dengan strawberry suka la..
(baca dengan nada eksyen okey..hahhaah)

sarah-najwan said...

xpenah try mkn gini..salu main redah mkn eskreng je...pe rasanya yer..

ardinihumaira said...

ouhhh nyum3... menyelerakan :D

AngahSayang2314 said...

perhhhhh lelah tul lidah tengok hehehe

Suara Kalbu said...

Pagi pagi dah nampak banana split kat sini..

adehhhh..pengsan