RM2.30 mula hari ini..

ehsan dari image google
Salam 1 Disember 2010 kepada semua.. tinggal 30 hari lagi utk kite melangkah ke tahun baru 2011 meninggalkan kenangan kita utk tahun 2010.. bak kata pepatah.. "Life has to move on"..  tak pernah la masa ni mengerti pe itu istilah "tunggu".. hanya kite je yang sentiasa dengan alasan.. "Jap.. jap.. jap lagi la.." haha..

Nak dijadikan cerita, berkuatkuasa hari ini 1 Disember 2010.. harga minyak petrol utk RON97 telah meningkat sebanyak 15sen dari RM 2.15 kepada RM 2.30 seliter.. ni adalah peningkatan kedua sejak bulan lepas bila minyak ni dinaikkan sebanyak 5sen dari RM 2.10 kepada RM 2.15 seliter..

Buat masa ini... tiada perubahan untuk minyak RON95 dan Diesel yang masih kekal diparas kawalan iaitu RM 1.85 seliter utk RON95 dan RM 1.75 seliter utk Diesel...

Kepada pemandu2 di Malaysia terutamanya.. sama2 lah kite berjimat cermat dalam keadaan sebegini.. peningkatan harga minyak sebanyak 6.9 % ini agak besar kepada mereka yang menggunakan minyak RON97.. bayangkan jika sebelum ini, penggunaan minyak petrol anda berada dalam lingkungan RM 200 sebulan.. dengan peningkatan ini.. kemungkinan besar jumlah itu berubah kepada RM 214 sebulan..

20 comments:

Kuman Chaos said...

sib baik keta aku pakai RON95... so selamat... for now.... kalau keta aku pakai diesel pun ok gak kot...

kuman "Panavia Tornado tengah Priming.." Entry

♥ Princess ♥ said...

xth keta pkai minyak apa...main taram je...

Anisa Hang Tuah said...

nak tanak,
kena isi jugak
huhuhh

diana said...

tak reti dah nak berjimat macm mana lagi..

makdara TERdiva said...

mari kita pakai minyak kelapa dara..eh! :P

~ PIJA ~ said...

aibaks...

nak tak nak kene la isi minyak jugak...

p/s: gunakan minyak alif tanpa was2

sarah-najwan said...

sebuah kete akak pkai RON 97 nih..adusss..manyak pakai duit lol...

:~:Budak Degil :~: said...

dak degil xpakai keta,xpakai moto,xpakai lori..
dak degil pakai tren KTM je..
so xpayah risau pasal ni..haha

azwa_amani said...

amani x pakai kete aperr...pakcik bas dtg amek hantar ke kuliah..ngeeett :P...huhuhu..sabar jela yer..konpem harga barg pun akan naik juga..

kakchik@ella said...

sib baik CRV kakcik pakai RON95. Hehe ..

DKosongLapan said...

agak2nye macam mane kite nak jimat kalo camni ye....
kalo pegi keje naik kete ato moto.... minyak kene jugak isi.....
kalo camtu ..... allocation untok bende lain kene kughang kan ni kan En. AIbaks...

CahayaCintaIlahi said...

aih.. minyak... minyakkk...melayang duet kerana minyak.. :))

Pensel Kontot said...

ala naik lagik...
ni nk jalan kaki je gi kelas neh

Encik MamaT said...

aku guna ron95... huhu

Khumaera Ismail said...

haaa?!! naek lagi ke? tade kecoh2 pun..huhuhu~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam
nak tak nak..kena lah juga,terpaksa lah tambah peruntukan tuk duit minyak lagi kan aibaks.

Noorma Ismail said...

Salam Aibaks... akak tulis kat sini jer lah yer.. leh panjang2 sikit..

keje mana? kalo naik moto, takde masalah punyer..masalah jem, sume tempat jem kat KL ni, tp puncak jalil ni ok la jugak..takde lah teruk sangat (ni dr kacamata surirumah mcm akak..hehehe..)sbb ramai gak yg pegi keje lewat..

sewa rumah disini dalam rm550-800 (double storey) tp kalo singgle storey kat fasa 10 tu dalam 450-600 pun masih boleh dpat lagi. Kalau nk beli dalam area 200k-300k. Hartanah sini dh mahal..dulu murah jer..dalam 160k dh dapat. Kalo banyak duit, boleh beli corner lot sblh umah akak ni, rm360k. Owner dia mmg nk jual. hehe..

tp yg best kan sini ada macam2 kemudahan. Shopping complex pun dekat.

ok... apa2 mesej yer..

Suara Kalbu said...

Lepas ni mesti barang makan pun naik juga. Confirm punya.

one2paii said...

mmg baguih kan kenaikan harga tuh..selaras dengan bonus yg kerajaan bg..dah bg..depa claim lak mende lain

AngahSayang2314 said...

fuhh kalau macam tue parah2