Aku dapat 2.5juta USD dari PETRONAS!

Salam.. korang tahu tak nama PETRONAS ini adalah nama trading atau nama brand yang diperdagangkan... tapi nama sebenar bagi PETRONAS ini adalah PETROLIAM NASIONAL BERHAD.. PETRONAS ni merupakan syarikat yang berdaftat di Malaysia dan menjalankan perdagangan minyak dari pemprosesan hingga ke membekal minyak kepada kita utk kegunaan harian.. nak dijadikan cerita... hari ini aku bukak emel.. tibe2 aku dapat emel dari PETROLIAM NASIONAL BERHAD... claim aku menang 2.5juta USD! pergh... dlm unit USD tuh! tukar Ringgit Malaysia... mahu dekat RM10juta!!! kaya aku... haha... sape tak nak duit? semua orang nak duit... lebih2 lagi.. klu menang peraduan ker... cabutan bertuah ke.. ehe...

Tapi aku rase aku diperdayakan oleh sesetengah individu yang tak bertanggungjawab.. hmm.. aku wat n3 ni btujuan untuk share input ni bersama dengan rakan taulan yang kat luar sana.. selama ini aku pernah dapat kononnya aku menang loteri tu la... loteri ni.. tapi yang paling best.. aku dapat emel ni la.. die claim dari PETROLIAM NASIONAL BERHAD... haha... aku ragu2 dan musykil... haha...

Aku de dengar gak tentang aduan ni.. tapi aku ni tak tahu plak camne nak wat aduan kat pihak berkuasa... takkan aku nak print emel ni.. pastu aku hantar kat polis station wat aduan polis... tak pasal2... aku kene gelak dengan pegawai tuh kang... malu aku..ehhe...so.. aku sangat berharap.. rakan2 aku kat luar tuh.. tolong la bantu aku.. selesaikan masalah ni.. aku tak tahu nak buat camne... meh la... tolong aku ni...

Aku juga berharap agar pihak berkuasa berjaya trace n3 aku ni.. mane la tahu.. leh bantu aku gak dlm selesaikan permasalahan aku ni... pe2 pun.. bantuan korang aku sangat hargai.. salam..

4 comments:

Nazz@Purple said...

ala biasa la..tu nazz dpt email hari2 pasal bertuah ni dr cmpany2 mane2 tah..jgn percaya terus delete je..

nazz try search jumpe web ni..aibaks tgk2 dulu eh..kalo2 membantu..nanti share kat ktorng eh..

http://www.nccc.org.my/v2/index.php/aduan-pengguna/arkib-2005-2008/g-o/other-category/238-aduan-penipuan-hadiah-peraduan

aibaks said...

thanks nazz sbb mbantu.. banyak tu 2.5juta usd..tukar duit RM cecah 10juta! pergh.. tak payah keje la pastuh..haha

Jemari Seni said...

Huii! USD 2.5 juta tu..taknak kalah..tapi kalu betol JS nak sejuta jer.. tak banyak hehehe

aibaks said...

JS: haha.. ni sume tipu je.. aibaks da buat aduan kat kementerian komunikasi dan da dpt jawapan. dorang ckp mereka ni xbtanggungjawab..tindakan yang perlu buat adalah ignore je..sbb dorang tipu je.. haha..

Nazz: Thanks bagi cadangan.. dan aibaks da buat aduan.