kepada kaum hawa.. berwaspada semasa on9

Salam Rabu.. tghr ni aku nak wat reminder simple khas utuk kaum hawa.. termasuklah orang yang aku sayang... mak aku.. mak cik aku.. mak sedara aku.. kakak aku.. kakak ipar aku.. anak sedara.. etc..

Baru2 ni banyak da news dalam sokaba cakap pasal isu kaum hawa yang ditindas.. hmm... aku jadi makin takut duk dlm mesia.. cam tak bape selamat.. aku sedar.. kaum yang menindas itu tergolong dari kaum berlawanan jenis dari kaum hawa.. tapi aku sedih.. sangat sedih.. Dia yang Maha Esa bagi kite akal.. tapi kite gagal untuk sempurnakan akal yang diberikan.. termasuklah menindas binatang mahupun vandalisma..

Aku sangat2 berharap agar kita dapat hidup tenteram walaupun berada di negara sendiri.. de pepatah orang tua yang cakap "Hujan emas di negeri orang.. hujan batu kat negeri sendiri..lebih baik dinegeri sendiri..".. klu kite merungkai balik maksud pepatah tuh... hujan batu di negeri sendiri.. lebih baik kat negeri sendiri.. maksud yang aku paham.. walaupun terdapat gejala buruk di tempat sendiri.. maka lebih baik kita duk je kat tempat tersebut.. hmm..

Macam tak betul je pepatah tuh... tapi pe2 pun.. aku nasihatkan kaum hawa.. especially mereka yang tengah syok layan on9 ... hati2 la memilih kawan.. jangan sampai terlalu percaya pastuh hancus semua..

Peringatan ini ditujukan kepada semua kaum hawa.. semoga korang semua sentiasa mendapat perlindunganNya yang Maha Melindungi.. amin..

5 comments:

Nazz@Purple said...

ye kene sentiasa berhati-hati..

aibaks said...

smoga nazz pun dilindungi..

ardinihumaira said...

betul... memang takut ngan kawan alam maya ni. cam dni dulu sangat takut nak layan cik abang dni tu sapai la kawan dni cakap mamat tu memang baik2 je. skang dah 5 tahun hubungan ktorang. tahun depan InsyaAllah naik pelamin. kenal ngan friendster gtu hehe

aibaks said...

alhamdulillah.. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki tuk dni.. insyaAllah..aibaks bulan dpan.. haha..

ohoeya858.blogspot.com said...

Salam. Terdapat kaum hawa ni yang mudah lupa.. mudah terpesona.. mudah suka.. mudah percaya.. ermmm.. Moga dilindungi seluruh muslimah, Amin.