Panasonic sempena Ramadhan dan Syawal 1431 Hijrah..

Minggu  lepas aku ajak isteri aku gi shopping sat.. tapi kat kedai belakang rumah je.. sbb nak usha peralatan penting yang sangat aku perlukan sejak "benda alah" yang aku nak beli ni da rosak hampir 3 bulan sebelum aku kawin.. haha..

Pastu servey punya servey.. isteri aku pun berkenan la kat Pana ni.. haha.. bincang2 punya bincang.. last2 kami pun bersetuju la nak beli yang ni.. 

benda ni penting beb.. kepada orang yang dah berkeluarga.. korang mesti tahu pe kepentingannya.. haha.. nak masak senang.. nak pun simpan ..pe la lagi klu nak bekukan sesuatu.. haha..

Klu dulu time aku bujang.. tak de benda alah ni tak pe.. save skit aku nak bayar api air.. haha.. dah la duk area selangor.. air plak free.. alhamdulillah.. kredit la kat kerajaan selangor.. ehe...

Benda ni plak sangat berguna utk raya nanti... senang nak simpan.. gi shopping seminggu sekali pastuh sumbat je dlm benda alah ni.. haha..

Kepada benda alah yang lama dan da rosak.. aku buang kan je.. malas nak gi jual kat junk yard.. sbb berat giler beb.. dulu mase aku beli nak bawak nek atas.. peh.. Tuhan je yang tahu camne rasenye.. 3 orang pun xlarat.. haha..


2 comments:

ohoeya858.blogspot.com said...

mmg btol 2 aibaks.. lg time puasa ni kn.. pndai isteri memilih..

aibaks said...

o ya: alhamdulillah..