Kaum Hawa.. berhati2lah depa..

ehsan dari google image
salam pagi Khamis.. rini aku bace paper kt Metro Online cakap pasal satu kes yang ganas dan penindasan.. dalam berita tu cakap de seorang wanita yang baru pulang dari kerja.. di culik dan diragut dengan menaiki sebuah kereta mengelilingi bandar sebelum dibebaskan berdekatan tempat beliau diculik semula..


de ke patut.. korang yang berkaum hawa tuh.. hati2 la yerk.. da la kawan ni kene culik... h/fon kene ragut.. hilang wang tunai RM 300... pastuh di baginya tanda kenangan LOVE BITE kt die.. disamping diminta utk melakukan seks oral..tapi wanita ni berkeras tak nak buat ..


aduh... zaman sekarang.. kenapa la ramai sangat yang suke buat jenayah? jenayah ni merupakan pekerjaan depa kot.. aku pun tak tahu la.. cube la buat keje yang elok skit.. contoh.. berblog.. haha.. silap2 leh dapat keuntungan yang lumayan hanya berblog seperti RedMummy ker.. Harith Iskandar ker.. dan ramai lagi blogger yang berjaya hanya dengan berblog..


aku harap.. kaum hawa ni.. korang kene la sentiasa berhati2.. jgn ler park kete kat tempat yang sunyi sangat.. pastuh berjalan ler berdua ker.. bertiga ker.. at least de geng.. risau aku gak pada isteri aku serta anak2 aku kelak.. uih.. - sumber Metro Online

42 comments:

Suara Kalbu said...

Saya tumpang simpati kepada kaum hawa yang dianiaya tu. Kasihan.

Dan saya juga simpati pada kucing yang nak kena tembak tu.... Damn..sapalah yg jahat tu

mamaaerish@eb said...

dh x aman malaysia nih...

makdara TERdiva said...

org sekarang dah x kira..anak dara ke, bini org ke, mak org ke, nenek org ke..kalau dah niat jahat tu jahat jgak..

semoga keluarga kita dan anak2 cucu kita dihindari daripada perkara2 yg buruk..aminnn..

Tomato Gurl's Life said...

dunia ni makin tak aman..

sarah-najwan said...

baik lelaki atau pompuan..seme kena hati2..org jahat xkira mangsa..takutttt..semoga kita semua dilindungi oleh Allah..jauhkan kita dr seme bahaya ini..amin

Jemari Seni said...

Malaysia ni dah tak aman dah..dedulu susah nak dgr kes gini... la ni makin galak...

Cik Moon said...

huhu... dunia akhir zaman.. mcm2 hal..

aibaks said...

suara kalbu:
kui3.. mek.. klu betul la kucing leh angkat tangan camtuh..pergh.. aibaks mau seko la.. hehe

aibaks said...

mamaaerish:
tu la.. takot gak skrg..wpun kita aman dari bencana alam.. tapi bencana manusia plak menjadi2..

aibaks said...

mak terdiva:
tu la mak.. de tips tak cane nak selamatkan keluarga kite dari semua perkara buruk?

aibaks said...

cik tom:
depa hati2 ye bile kuar jenjalan nti..

nota kaki: tu belum tgk kt the curve.. de kelab malam.. tiap2 ladies night..kompem de awek tak kire bangsa yang mabuk.. menurut bodigad kt si2, ramai je laki@jantan yang angkut bawak balik awek tuh..ntah la..pe nak jadi aibaks pun tak tahu..

aibaks said...

kak sarah:
amin...tu la kak.. takut gak zaman akhir ni.. tanda2 tu makin nampak..tapi ramai je yang buat2 tak nampak..

aibaks said...

jemari seni:
tul tuh.. mak aibaks bgth.. dulu ramai je pompuan yang pakai skirt pendek atas lutut.. tapi takde plak kes rogol.. tapi sekarang ni makin menjadi2..

aibaks said...

cik moon:
uih.. mek..cane dengan ujian semalam? hehe

CiK QiQi said...

HAish...geram tau bile bc cite ni kt metro tadi..ingt nk tulis pasal laki td...tp mls le...sbbnye bkn sume laki prangai mcm tu kan..tp mmg kena ati2 le..seram sejuk ble kena keje jauh n msuk tmpat sunyi2 ni...

p/s: kalo nk laki anta amik tiap2 ari, agak2 laki kite nak x???aibaks lak cmne?/huhu

ohoeya858.blogspot.com said...

erkkk :(
nape la begitu pe'el nyerr :(
kesian pada mangsa.. perasaan dia.. trauma dia.. ermmmmmm..

lady XOXO said...

ish takot la zaman sekarang.. LAKI camner leh d percayai erk.. ok INSYALLAH akan hati2 ya

SiBulan said...

bhaya2...
thun lepas mek kne pukau kt msjd jamek..
penyangak toreh handbag...
ilang handphone...
naseb bek 3310 dia amik..
purse dia x dpt amik...
time bile dia amik pn xtaw.
taw2 bag tu dah koyak..
naseb baik diri ini tak diapa2kan
Alhamdullillah

Amy Syaquena said...

malaysia nie dah x aman, macam2 jenayah ada...

AngahSayang2314 said...

ye la aibaks kena hati2 kan kat malaysia nie..eeee serammmm

~ PIJA ~ said...

bengongnye perompak..sempat lak die nak setim2..hampeh tol..

-aku harus berjage2 selepas ini-

aibaks said...

qiqi:
uih..pe2 pun.. kene la berhati2 gak yerk mek.. tu belum lagi kes kt kosmo rini.. awek tuh curi emas mak die wat wang tebusan balak die yang ditangkap khalwat dengan perempuan lain.. uhu..

aibaks said...

o ya:
tul gak tu.. trauma tu yang bahaya.. future more.. beberapa tahun lepas pernah kuar berita pasal bilangan perempuan bertambah dari bilangan lelaki.. uih.. bahay tul..

aibaks said...

lady XOXO:
first of all.. tengkiu sbb sdi singgah n bagi komen kt sini.. hehe..

pasal soklan tuh..hmm..payah nak cakap.. tanya la kepada ibu bapa klu nak wat calon menantu kot..

aibaks said...

bulan:
yeke? kire bulan ni de pengalaman sendiri la yer?

cane skrg? masih trauma ka?

harap2 bulan ok..

aibaks said...

amy syaquena:
tapi pe2 pun kite kene rasa bertuah sebab tiada bencana alam semula jadi.. yang lain tuh..wallahualam..

aibaks said...

angah:
mek.. depa pun kene bhati2 gak.. sbb la ni.. mika2 yang duk wat keje ni.. bukan tahu halal haram.. main selamba jer redah pe2 yang mika rase best.. uih..

aibaks said...

Pija:
tau takpe.. aibaks harap korang kaum hawa tuh berhati2 la yerk..jgn percaya sangat kt orang..

tia said...

aiyark ?
menakottkan!!!

SiBulan said...

trauma tue xde la sgt.
cume skang da tak bwk handbag dah g tmpt yg sesak cmtue.
simpan duit dlm poket je..
lagi selamat.
ehee

CiK QiQi said...

haish..pening pale ngn prangai manusia yg da tggang tbalik ni

diana said...

duduk dalam rumah saje pun tak selamat
apetah lagi kat luar..
nak kena buat bilik bawah tanah la kalau macam ni..

ieda said...

ramai yg dah kena sakit mental kat malaysia ni...dah takdak kasih sayang,hormat menghormati...

ardinihumaira said...

kadang2 bukan sebab wanita tak hati2 tapi orang yang jahat sangat. sobss.. sian beliau

aibaks said...

tia:
hati2 yer depa mase jenjalan kt luar tuh..

aibaks said...

bulan:
hmm... baguih gak cadangan tuh.. aibaks doakan semoga bulan selamat selalu..

aibaks said...

qiqi:
kui3.. qiqi pun kene la berhati2 kay..

aibaks said...

diana:
mek.. sekarang ni duk dalam rumah pun tak selamat gak.. baru2 ni de yang kene rompak time dalam rumah laie.. sian depa

aibaks said...

ieda:
tul tuh.. aibaks harap kesedaran sivik kite sentiasa meningkatla hendaknyer..

aibaks said...

dni:
hmm.. tapi de gak yang baik kan?

Yuni Aisyah said...

mmg kne hati2...skrg nie mcm2 perkara jd...kdg2 takut bila fikir..huhu

aibaks said...

Yuni:
yuni pun hati2 la yerk.. tengok sekeliling dulu..nmpk je orang yang mencurigakan.. tpon polis terus.. hehe