Minyak 2L pada harga RM500!!??

semalam masa aku balik ke rumah bersama isteri aku.. aku singgah sat kat stesen minyak nak pam minyak.. minyak kete da kering..  haha.. bahaya beb.. minyak kete kering.. maknanye korang kete tolak la kete tuh..

ehehe.. pastuh tgh sibuk2 duk isi minyak aku nampak iklan kat stesen minyak tuh.. tukar bonus point dengan barangan keperluan harian.. aku pun gi la tukar minyak masak VESAWIT 2L sbb minyak masak kat rumah pun da nak abis.. hehe.. aku gi la redeem point yang aku kumpul.. selama beberapa tahun ni..


korang nak tahu? setiap kali korang pam minyak pada harga RM1.. korang akan dapat 1 point.. haha.. klu nak tukar minyak masak ni kene redeem 500 point.. makna nyer.. RM 500!! pergh... korang bayangkanlah.. klu rege minyak masak ke minyak petrol ke.. naik mendadak camtuh.. mau aku makan megi je hari2.. haha..

pe2 pun.. thanks kepada syarikat Exxonmobil  yang menawarkan khidmat point ini kepada pengguna yang boleh ditebus terus serta merta kepada barangan keperluan harian.. klu beras korang da abis pun leh tukar gak.. dengan 1,500 point jer... hehe.. 


SELAMAT MEGUMPUL POINT..



47 comments:

CiK QiQi said...

HAhahhaa....ayt last 2 yg penting..keh3...beras 1500 point @ RM 1500...hahahah..sanggup lg mam roti..keh333333

sarah-najwan said...

oh..terkezut hakak..jika betul gtu..awak kene post cara2 masak megi yg paling best..hehe

p/s: jika pkai line internet..line apa yang paling laju..bole bg cadangan kat hakak yer..tq..akak pkai beruks skrg..hampeh..tapi ada kontrak smpai bulan 5 thun depan..huhu

ardinihumaira said...

fuhyohhh... banyak tol kena kumpul point tu kan kan kan kan kan err berapa kali kan da... ;p

aibaks said...

qiqi:
kahkahkah.. uih.. tu la pasal.. mahal kan nak tukar point beras? hehe..

aibaks said...

kak sarah:
susah kot sbb akak da ikat kontrak 5 tahun.. hmm.. saya rase streamyx je yang ok skit berbanding berukben tuh..

aibaks said...

dni:
kahkahkah..penat tau kumpul point ni.. hehe

.:: dieylah :: said...

kalo camtu..hari2 aibaks kna isi minyak kete..
biar point tu gempaq giler...
PerghhhGilerrGempakkkSyokkkkNyerrr..
cm iklan paling jimat pulak...hik3..

aibaks said...

dieylah:
kui3.. mau sesak nafas aibaks dibuatnyer dengan iklan camtuh.. ehehe

CiK QiQi said...

hahahha..btoi gk kn..ble pk blk psl point2 ni...

n nilai nye 2k dtukar brg mmg sakit la...huhu...cm namo je tukar brg.hehehhe..xgitu tok?keh333

Tomato Gurl's Life said...

mahalnye beras 15000=rm1500...baik makan mee je..hik3 ;P

Aretikz said...

Pergh bro.. Kalo harga mnyak mkan mcm tu.. bek pkai mnyk petrol yg kat keta tu jak la nak msak nnti.. ahakz..

pN.rOs said...

kalu naik sampai gtu jawabnya masak guna air jer... jalan kaki , keta n moto kat umah wat tukun

aibaks said...

qiqi:
kui3.. ok la tuh.. dari kite duk tuang je minyak tapi xde pe2.. supo dgn Nuffnang la.. duk Blogging.. tapi de reward..ehehe

aibaks said...

ciktom:
tu la.. kene kumpul point 1500 baru leh tukar ngan beras 5 kg jerk..

aibaks said...

aretikz:
kui3... tul gak tuh.. ehehe.. tapi lepas masak lemak..de la terasa petrol skit.. hehe

aibaks said...

pn Ros:
klu camtuh la nek rege.. takpayah beli la sume tuh.. kasi buang duhk jerk.. hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

erkkk, ingat td aibaks dh jd duta vesawit :P

aibaks said...

melati:
ehehe.. klu jadi duta vesawit best gak.. dapat minyak free.. hehe

|| NaFiRaa || said...

tukar point kat ESSO ka nih??? hubby ai tukar minyak petrol jek slalunye.. tapi ai memang suka ngan point Esso nih.. boleh tukar macam2!!

YOUsoF said...

hohho selamat²! ;D

*kalau nak tukar iPOD bpe lme ek nk kumpul point?

aibaks said...

NaFiRaa:
ehehe... tul tuh.. lagi pun minyak die cam best skit.. hehe

aibaks said...

YOUsoF:
bro.. lu mmg funny la.. mau IPOD tuh aku rasa 4 tahun kumpul pun tak tahu leh dapat ke tak.. haha

diana said...

suami saye pun tak pernah tebus..
berape tahun dah ni..
kalau tebus agak2 boleh tak dapat beras 2,3 kampit..
hhehe...

~ PIJA ~ said...

harus gigih mengumpul point selepas ni..target aku beras..!! heee

AngahSayang2314 said...

aibaks kalau lah minyak naik sampai macam tue kan??? fuhh alamak tak yah lah beli minyak kan???

aibaks said...

diana:
wa... mesti banyak point die da kumpul.. hehe

aibaks said...

piJa:
aibaks rasa lepas ni depa jadi duta esso la lagi baik.. hehe

aibaks said...

angah:
tul gak tuh.. sbb minyak ni pun bukan nyer baik sangat.. de kolesterol.. dan mbahaya kan kesihatan..

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

Adess..kasi suspension jerk..
wakakakak

aibaks said...

nakal:
wakakak

CiK QiQi said...

btoi3 tok.hehehe....ade jgk dr xde.hehhe

YOUsoF said...

hahha... oh dlm 4 thn lebih la eh. saje nk tau ;DD

aibaks said...

qiqi:
cam qiqi gak la..mesti byk dpt dari nuffnangkan?

aibaks said...

YOUsoF:
tu yang aku rasa la bro.. tpi klu ko jenis yang sehari tuang rm100 setiap 2-3jam..mungkin 2-3 bulan dapat la kot. hehe

YOUsoF said...

hahha betul².. tapi sebelum tu aku kene kumpul 'point' tuk bli kereta sendiri dulu la baks ;DD

aibaks said...

YOUsoF:
kah3.. kumpul la bro..aku sokong lu jerk

f_aRa_aINa989 said...

cam x berbaloijeee..hehe..

Derus said...

hehe..terkejut jgk..ingat kan pe lah xdi..:)

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. kalau tak baca, terus nak tangkap harga minyak vesawit 2L tu RM500. dahsyat..

best gak leh redeem ni. kadang2 tak perasan pun dah kumpul byk point. huhu..

aibaks said...

faraaina:
hehe.. ia sangat berbaloi.. klu aina kire.. kite pengguna dapat 1% dari setiap perbelanjaan minyak yang kite guna..setiap seringgit yang kite guna.. die pulangkan 1sen.. klu 500 point.. bersamaan rm5 hengget.. padahal kat luar rege minyak masak 2L bersamaan RM6.25 sen.. jimat RM1.25 kan?

aibaks said...

asada:
kui3.. rilek bro.. minyak masak ni banyak kelebihan dan murah.. de yang gune minyak ni utk minyak itam kete.. hehe

aibaks said...

derus:
hehe..

YOUsoF said...

hahha mekaseh jerk! ;D

aibaks said...

YOUsoF:
kah3... awat la hangpa ni..

ohoeya858.blogspot.com said...

heheh.. kita gi BHP :)

aibaks said...

o ya:
hehe.. pakai yang murah ok.. tapi kene tgk cara die.. dulu pki yang compatible.. tapi da rusak sbb adik ipar wat hal.. huhu

Diary of Mine said...

hahaha.... pnt kumpul dpt minyak msk ja.... :P