servis kete...aduh...sakitnye..

Petang semalam lak aku gi hantar kete aku kat servis senter Sunway Damasara.. uhu.. melayang gak la $$$... 

aku tengah tunggu En Nuffnang plak nak sponsor aku gi sevis kete aku plak.. haha.. kete aku nak kene servis axle oil depan belakang.. pastuh transfer oil kene tukar.. nak tukar skali atf oil.. pastuh nak servis radiator aku kasi masuk coolant baru.. kire nak wat major servis la.. haha..

tapi klu korang de cadangan kat aku nak wat major servis yang berpatutan dan servis yang dorang bagi pun best.. meh la share skit kat aku ni.. huhu..

tolong la aku ni.. uhuh.. 

20 comments:

Nazz@Purple said...

keta nazz pon patut di service..tp lom pegi lagi..budget xde le (T_T)..

sWeEt 'N LoVeLy said...

servis jgn tak servis.. kang takut tak leh nak g keje lak nti.. :P

CiK QiQi said...

hehehe..ni ke yg mrunsing kn aibaks ni..hehee..

ni yg mls nk gne kete nie..srvis je da sakit..huaaaaaaaaaaa

ardinihumaira said...

kete dni tak kena service pon sebab dni tak ado kete hehehe

Tomato Gurl's Life said...

laaa runsing pasal service kete ke??gugu..sori tak dapat nak tolong sebab kereta pun mek xdok lagi..kui3 ;p

Cik Moon said...

cik moon tolong simpati jer laa erk.. hehe

:~:Budak Degil :~: said...

dak degil lesen pon baru masuk L..
so xtau la cik aibaks..ahaha

|| NaFiRaa || said...

cam tu lah kalo pakai kete kan~ kena slalu standby duit~

HaNTwO said...

servis kat center memang mahal...servis je kat bengkel biasa...xpun wat sendiri...beli barang tukar sendiri...lagi jimat..hantwo tahun setahu je servis kat center..last2 wat sendiri je heheh

ohoeya858.blogspot.com said...

kalau oeya.. ye le owg pompuan.. lebih 'selamat' svcs kat centre.. any hapen diaorang kompom buat n ganti balik.. kekdg kat bengkel biase mau kna gaduh mulut gan trsembur air liur dlu bru dpt.. tapi oeya taklah pnh kna tapi kwn2 ade xprnce.. mhl ckit pn xpe.. cnfdnt..

aibaks said...

nazz: ehe.. servis jgn tak servis.. kang tak leh nak blogwalk.. eh! gi keje la.. hehe

aibaks said...

sweet: haha.. same la plak cam b jwb tuk nazz tuh..ahaha

aibaks said...

cik qiqi: ehe.. tu la pasal.. kopak aibaks.. pasal tuh tak leh nak belanja korang.. huhu..

aibaks said...

dni: haha... best gak klu tak de kete.. leh save monthly installment..huhu.. pastu kene standby duit servis plak.. huhu

aibaks said...

cik tom: haha.. nti cik tom da de kete baru la tahu.. huhu..

aibaks said...

cek mon: tentiu ler bebnyk kasi simpati kat aibaks ni..

aibaks said...

dak degil: uih.. beru L ka? awat tak dpt P laie?

aibaks said...

nafira: haha... tu la.. pasni nak standby duit tuk family lak.. pastu.. pastu.. pastu.. huhu..

aibaks said...

hantwo: dulu wat gak kt luar.. murah mmg murah.. pastuh hancus.. takde waranty.. ni nak bagi advice.. klu nak buat major servis tukar kat centre jer.. atleast de warranty..

aibaks said...

o ya: tu la.. betul gak idea o ya tuh.. meh la servis tempat yang dipercayai.. huhu