cane nak buh gamba besar kat header blog..

aku wat n3 ni utk ajar korang cane nak buh gamba besar kt header blog korang.. hehe.. ekceli n3 ni khas tuk miss mox... sbb die yang tanye..  hehe..
mule2 masuk dashboard korang cam biasa la.. pastu klik kat DESIGN...
pastu kuar cam kat atas tuh.. korang klik plak kat EDIT kat header plak...
pastu.. pilih lokasi mane korang simpan gamba tu... aku simpan kat dalam pc jerk.. klik kat browse from your computer...
lepas je da masuk gamba... jadi la camni.. hehe ... pastu klik SAVE plak....
da siap... die akan kembali ke page asal cam dalam gamba tuh... korang klik plak SAVE... klu tak save.. tak jadi la gamba yang kroang update tuh... hehe... da siap semua baru la korang leh VIEW MY BLOG... hehe..


nota kaki: tips nak kasi gamba besar... korang kene la edit gamba tu kasi format besar.. besar camne? haha.. actually.. klu setting gamba aku tuh.. aku buh format 1024 pixel panjang... tinggi die ikut korang la... aku punyer tu 576 pixel jerk.. nak tukar setting pixel plak korang kene la pakai software yang sesuai.. aku pakai photoscape jerk...selamat mencuba!

8 comments:

yien_mox said...

haha~
thank ohh .
nie name nyee buda baru na belaja . :D
esok baru kamek update pica uhh . haha~
thanks agian laa :))

Widad said...

salam...

hitam putih kehidupan theme header kamu ^_^

diana said...

saya pun teringin nak bubuh gamba besar macam ni..
tapi takut la kang orang nampak parut2 yang saya dapat masa zaman saya ganas2 dulu..heheh

humbleyat said...

terima kasih cikgu aibaks:)
tuto yg berguna...he2

Anna Qawina said...

ooo..terima kasih bg panduan..tertanya2 gak canne nak buat gitu..heee...thnks yea...

N@SIQUE said...

thanz tuan aibaks yg ensem lagi tampan~~ahaks~~~


LAGU TEMA BLOG AKU

Melati Qistyna's Mummy said...

tp kan berat la unkel... utk tenet kite yg selow melow neh :P

Tomato Gurl's Life said...

xrasa besar sgt ke?sbb cik tom guna notebook..gedabak 1 screen ni header..hihi ;D