yang mana satu...

gamba ehsan dari en google
petang ni aku takde plak idea nak gebang pe.. huhu.. tapi aku teringat plak time kecik2 dulu aku de dengar pasal satu pepatah... pepatah yang sangat unik.. perlukan akal fikiran yang tinggi tuk tafsirkan.. haha.. pepatah tu berbunyi camni...


de satu kaum tu..
bile duduk sorang2 die suke membaca..
bile duduk berdua die suke berkongsi pendapat..
tapi bile duduk beramai2.. die suke menjelajah..


tapi.. de kaum satu lagi ni..
bile duduk sorang2 die suke berkipas..
bile duduk berdua die suke berjudi..
tapi bile duduk beramai2.. die suke berniaga...


lain plak dengan kaum ni...
bile duduk sorang2 die suke tido..
bile duduk berdua die suke mengumpat plak..
tapi bile da duduk beramai2.. die suke buat kenduri... 


keh..keh..keh..

aku pun tak la ingat sangat pepatah ke..pantun ke.. yang berkaitan dengan benda ni..

aku saje je takde idea.. wat la idea cam ni.. haha..


nota kaki: korang jatuh group yang mana? hehe..

17 comments:

FareedSairi said...

hohoho...yg 1st tak tau jwpn, 2nd org cine...tp 3rd ni pepaham je la ye...

Melati Qistyna's Mummy said...

kite yg ke 4...

erkkk ade ke :P

efa said...

pepatah mna da....buat sendiri or leh cri di google :P hehehe

sarah-najwan said...

nape tah tadi komen xkuar..ni 2nd time..hehe

akak nk jadi orang yg tahu peranan masing2..jika bekerja..tahu kerja kita..jika dlm famili..tahu tgjwb kita...tepuk dada tanya selera..

sendiri mkn pengat
sendiri mu ingat...

zmah said...

Kadang-kala kita tidak perasan ayat/perkataan yang kita tulis mampu menawan hati pembaca...walau sepatah ayat

Izzaty said...

Terbaek lah entry nih! ;)

Suka suka !

diana said...

saya yang no satu tu..
heehheh..
sila percaya..

Encik MamaT said...

kenduri apa tu bro.... :D

Zaer!! said...

Apo2 je la bro.pantun berirama ni.hahaha.;p

Cma Shiema said...

yg mana satu?errr..errr..errr..
yg tu kut..ke yg tu..err..
;p

Yuni Aisyah said...

suke2...hehe...kite xtau yg no bpe...hikhik

omurice said...

suka yg satu...suka duk sorg2 baca...tp ramai2 xde la kongsi...hahaha...

ardinihumaira said...

errr...
yang mana satu ye.. hehe
lariksssssss

.:: dieylah :: said...

tapi tap gempaq pepatah tu..
ke pantun..hik3..
tp x paham la aibaks..kih3

Kuman Chaos said...

hmmm kaum mana yg best ekk..
kuman "Warkah Sedih Seorang Bapa.." Entry

HaNTwO said...

pokcik tergolongan dalam kaum yang atas skali hahahaha...

azzey said...

aibaks: ha3......byk group tu ye...:)