Jom Derma Darah di PPUM...

Semalam tghri aku gi la derma darah kat Pusat Perubatan Universiti Malaya.. da lama gak aku tak gi derma... dekat 6 bulan.. haha..

Aku gi la dengan isteri aku.. tapi die tak leh derma.. so aku je yang derma.. tapi aku tak amik gamba aku semasa derma darah.. haha. .tetibe takot plak.. da lama katenyer.. haha..
Mule2 time doktor cek die tak bagi aku derma gak sbb die kate darah aku rendah.. uhu.. sedey gak aku sbb aku mmg da plan lama dah nak gi derma gak.. tapi bile cek punye cek.. darah aku da stabil.. alhamdulillah..

Leh la aku derma sebanyak 450 ml je.. kepada rakan2 yang suke derma darah.. gi la derma.. aku suke kat PPUM sbb kat sana lepas derma de jamuan ringan sikit yang disajikan.. aku pekene horlick dengan roti tuna.. sponsor dari PPUM.. ehehe..

Next cylce aku bulan Januari 2011.. ada sape nak join? jom la book tarikh.. haha

5 comments:

mamaaerish@eb said...

org bermslh cam eb x sesuai derma drh... memudaratkan... ;p

ecah..merangkap anak cik nan said...

dulu ecah praktikal kt ppum..slalu gak ade program derma darah...nape die x saji secret receipe?kn dekat jek...hahaha

ardinihumaira said...

dni lom penah dapat derma. huhu... penah tengok orang derma darah pastu dni yang pengsan. ;p

CiK QiQi said...

keh3..qiqi mmg xleh join drma2 drh ni..sbb drh mncukupi 2k cik qiqi je..huaaaaaaaaaaaa

sWeEt 'N LoVeLy said...

umi pun tak leh nak derma darah.. sbb doktor tuh ckp ssh nak cari urat..ciam umi..