Bencana alam..

ehsan dari google image
salam Jumaat... rini aku start keje ngan agak kemuraman.. huhu.. sebab rini aku kuar awal.. tapi jem yang sesengat kat bandar bercahaya yang tak pernah lekang dari kesibukan kota.. huhu.. jem giler.. jarak perjalanan aku cume 12 kilometer je.. tapi amik masa dekat 1jam lebih.. huhu... sebab hujan..tak la lebat sangat.. tapi hujan start sebelum subuh lagi.. huhu...

baru2 ni negara kite dikejutkan dengan bah atau banjir di area utara tanah air.. air yang naik lebih paras pinggang dikatakan telah meragut nyawa beberapa orang di sana.. bukan setakat tu jerk.. beberapa tahun lepas.. kat tempat tuh gak pernah di landa tsunami.. dan meragut nyawa lagi.. huhu... aku takut..

baru2 ni..aku dengar berita.. dorang bgth yang air banjir tuh dah beransur reda... dan mengalir ke arah selatan ikut Selat Melaka.. kesahihannyer aku tak tahu.. huhu.. takut gak kang air tuh singgah KL plak.. huhu

pernah tak korang dengar tentang antara bandaraya yang akan tenggelam adalah bandaraya Kuala Lumpur? konon2 prediction la kot.. hehe... aku risau.. klu la Kuala Lumpur tenggelam dengan lumpur... camne la negeri2 lain? huhu..


kat KL ni.. da de smart tunnel.. katenyer utk elak banjir... aku harap2 la sangat smart tunnel tuh smart enough utk alirkan air banjir tuh.. huhu.. dulu kat KL pernah gak banjir.. kat Pudu.. kat Bangsar.. tu yang aku ingat.. pastu jem giler sampai tergendala semua kerja.. huhu..


aku doa semoga Dia sentiasa melindungi kita sentiasa.. dan memberi rahmat yang terbaik utk kite semua.. amin..

28 comments:

Jemari Seni said...

Sentiasa berdoa semoga kita selamat dari bencana...

pN.rOs said...

sentiasa berdoa setiap malapetaka adalah petanda kepada cinta-NYA kepada kita
berdoa segera di slesaikan dan elakkan dari terjadi ke atas kita

one2paii said...

ituhla kebesaran allah..menguji para hambanya untuk menghadapi dugaan sebegini..minta2 kita dijauhkan la ujian2 yang berat lagi dari ini

biskut said...

lepas nih kita cari penempatan baru untuk ibukota...hehe

M a W a D D a H said...

dulu kl pernah banjir kan..kesian kat peniaga2 kat sana...

Hanis Azla said...

minta dijauhkan segala musibah dan bencana walau kat mana pun..

S..U..D..@..I..S said...

bagus tu amalan sentiasa beringat-ingat sebelum kena, jgn sudah kena baru nak tengadah

.:: dieylah :: said...

Semoga smua nya berakhir dgn selamat..mudahan KL x banjir..bkn KL je..smua tmpt.. takut bah2 ni.. ^^

Encik MamaT said...

semoga kita semua dilindungi Allah...

sarah-najwan said...

semoga kita semua dijauhi dari bencana ini....

|| NaFiRaa || said...

amin... moga kita sentiasa di lindungi oleh NYA..

ManjaIxora said...

amin..

ardinihumaira said...

harap2 kita dihindari daripada bencana banjir ni... amin

AngahSayang2314 said...

kalau dah ibukota KL nie macam tue nanti kita transfer ke putrajaya hehehehee

me suya said...

insyaALLAh smart tunnel tu boleh decreasekan groundwater level.. kawan suya buat final year project pasal smart tunnel ni.. so, a bit imprease with the impermieability die ~

iszieylyanziy said...

semoga kita dijauhi dari bencana,,amin

YOUsoF said...

InsyaAllah harap semuanya baik² je.

*Tempat aku penah banjir tapi alhamdulillah rumah aku tak masuk air, dapat tumpang main air jela huhuu

diana said...

pulau pinang selalu gak banjir dulu..
tahun leps pun banjir..
tapi tahun ni tak de lak banjir2 ni..

KERDILDESA said...

dugaan tu namanya,,,
harap2 ait tu tak singgah kat kl.
takot jugak kan ..
bersama laa kita berdoa. elakkan bencana...

jom singgah my kerdildesa..
hehhe .

haszuraidah ishak said...

aminnn..tp sebenarnya kita kat Malaysia ni dah beruntung, selamat dari tornado dan gunung berapi..

Hitech said...

God warnings to all of us...nice articles

Miss Yaty said...

yg plg penting jgn lupe kan solat 5 waktu dan wat yg di suruh tgl yg d lrg..huhu..Allah akan selamatkan hambaNya yg btaqwa.

pesanan tuk diri sndri gak sb dri sndri pn byk kelemahan.

~fisha~ said...

amiin.. now kat ganu pun ujan je.. hope tak ne air...

DIA Muhammad Ashraf Alexis said...

http://diamuhammadashrafalexis.blogspot.com/2010/11/tirai-kamar-5.html
salam.this is my novel..read if you have time and be my follower.i need around 200 blog follower to publish my novel...thanks...

AkUmUsIkMaLAyA said...

ujian Yang Maha Esa..
smoga semua yg hadapinya tbh mnmpuh ujian ni..insyaallah
pray for da greatness
-Akumusikmalaya-

adrinaqamarina said...

insyaALLAH hendakNYA :)

Aretikz said...

Semoga kita dapat menghadapi ujian dengan tenang.. ujian datang tak kira apa jenis.. yang penting.. kita ambil iktibar dari bencana alam melanda :D

Tomato Gurl's Life said...

smoga Allah lindungi kita semua dr bencana..tp bencana yg diberi tue sbgi tanda peringatan jgk kt kita yg selalu terleka..