indahnya KLCC..

hujung minggu lepas.. aku ajak isteri aku gi makan dinner kat area kampung baru.. nama kedai tuh Chop n Stick.. best gak la kedai ni.. depa sediakan makanan western.. rege? alhmdlh.. aku rasa memadai..

aku makan burger set jerk.. isteri aku makan chicken chop kuah black pepper.. minum air buah jerk.. alhdmlh.. sedap gak la.. gamba? sori la... lapar punye pasal.. sampai je makanan.. terus santap.. hehe.. tak sempat aku nak amik gamba..

kat sini aku nak share kt korang pasal kedai ni.. suasana die kt sini best giler.. tgk je la gamba kat pintu masuk jerk.. de kapal tersadai kat pintu masuk.. haha..

kat dalam plak.. suasana die mmg best.. mood yang depa buat kat dalam tuh buatkan korang semua kompem berselera nak makan.. hehe..

so far.. aku da bape kali makan kat situ.. rase die mmg tak ubah.. rege plak.. chicken chop rm8.90.. burger set plak rm5.. air buah satu rm2.50.. alhmdlh.. sedap beb..

pastu aku ajak isteri aku gi la jenjalan tengok bandaraya kuala lumpur pada malam hari.. kete tak ramai plak tuh.. alhmdlh.. best plak tgk bangunan bercahaya.. cam KLCC.. Twin Tower n bangunan2 lain.. hehe..

eh.. korang de tempat lain yang best tak kat area kl ni.. taknak la jejauh sangat.. tak larat aku nak jelajah.. hehe.. leh aku try makan dinner ngan isteri plak.. hehe.. meh la share skit..

31 comments:

AngahSayang2314 said...

oo yop kau nak ke?? ada.. kat kelana jaya nanti angah kongsi2 kan?? ye... layan memang layan...zassss

Jemari Seni said...

Dah penah lepak kat Nailis Sentul? try la best gak kat situ lepak jer ngan suasana hijau..tapi gi mlm siang dia totop.

pN.rOs said...

leh sangat la tu harganya kalau CC pon baru rm8+
hehehe...
kedai cantik, makanan sedap tambahlak hiasan makanan cantik
hermmm harga belakang kira

CekWa said...

bila kedai cantik, selera pun bertambah, rege tak perlu kira janji sodap!

Bulan said...

uncle, bulan penah pegi sini..
best kan.eheee
mamat yg men gitar ade lg x?
bulan suke dia men gitar.
ahakss

Kucai said...

ttbe rase makin lapao perot neh bce psl kdai mkn hehe

Cma Shiema said...

ohoh..kedai ni cma da pnah g..rege ok+mknn pom sedap tp..kekdg fries die keras..hu3..
tmpt yg mnarik?hmm...kt mna ea??

ChiKeDees said...

xpernah samapi lagi kat saner...bila la nak p

Weeda said...

murahnya makanana dia..berbaloi kan kalau sedap..

iQaChumel said...

wow...harga murah tu bro.
tempat menarik.20 tahun
memnbesar selangor.xpenah lg
lepak klcc mlm2 tau.lalu ada la.
mmg menarik.
dah duk hostel ni,nak gak ajak2
member mkn luar mlm2.bkn jauh.
tp tu la..pegang amanat mak ayah =.='

Gayahspears said...

wah.. cam best ja tempat nih~huhu

kakchik@ella said...

Hah!! saya pn penah mkn kt situ. ok la mknan dia.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh nnt klu LM dtg KL nak pi sana juga la,nnt cr aibaks dan kak ela ajak mkn sama eii?

bun_nee said...

cantik shoot gambo KLCC.. i likeee

~ PIJA ~ said...

beskan mkn kat situ..aku tiap2 bulan puase mesti pergi buke kat sane...feeling2 dalam kapal...hehehe

Amy Syaquena said...

salam...

amy pernah makan kat situ boleh di katakan setiap minggu mesti nak makan kat situ , sedap.. cube try makan dekat restauran tupai2 sedap gak tau..

liyana aziz said...

pernah makan kat sini masa buka puasa hari tu.. best kan chicken chop dia.. puas makan.. harga not bad..

simply nana said...

wah best jugakan makan kt situ...tempat n pemandangan pun menarik...

Mama Zara said...

slalu adik citer mkn kt cni best n berbaloi, tp x penah try lg..sbb? asal g kg baru je, dan dan je tekak nk makan bubur nasik..hihi..best woo kt sana byk pilihan :)

one2paii said...

lu dengan isteri??
lu dah kawin ke bai..nape lu xpenah citer kat gua bai..iskk iskk..sehdih nie..gua xdapat nk ngorat lu..uhhhuh..

eRza farEeha said...

wahh..romantiknye uncle ng isteri.hehe

:~:Budak Degil :~: said...

dulu mase eye on malaysia ade kat ttwangse,selalu gak dak degil lepak sane..mlm2 tgk lampu yg kat klcc 2..cantek..^_^

ardinihumaira said...

huiiiyooo!
berbaloi2:D

f_aRa_aINa989 said...

syoknya dpt g sana..x pnah pegi lg..huhu..

.:: dieylah :: said...

best nya.. nyaman chicken chop... skali je pg KLCC.. :D

sarah-najwan said...

mmg indah..spnjg masa akak dok KL..rugi xpi jale2 kat sana..bilo dok kuantan...jauh la pulok nok gi...

Bidadari said...

selalu pegi chops n stick..rasanya cawangan kedai yg sama yg aibaks pegi..kat serdang pun ada gak...kedai dia cantik..hehehe

burger dia rm5 tp sodap kan??? hee

Hidayah Hanif said...

lame tak ke situu..nak pegi la nnt

YOUsoF said...

waah cambest je makan sedap dengan isteri tersayang sekali huhuu.

*dah berbulan² tak jejak kaki kat sane..

KERDILDESA said...

bila nak bawak saya join sekali ??
ermm dnk belanja jugak kan?
heheh !
lapar!
nak chicken chop!

Sca Ndx said...

sedap memadu kasih kat klcc:)