cuak pagi Isnin...

salam kepada semua, rini macam biasa aku start hari aku dengan senyuman.. hehe.. da siap2 semua.. aku pun gerak gi anta isteri aku.. pastu singgah breakfast sat .. lepas breakfast.. tgh2 aku park kete kt parking lot.. aku terdengar satu dentuman.. tak la kuat.. aku pun jadi cemas.. 

rupenya2 de perlanggaran antara sebuah moto dengan sebuah kereta.. seb baik bukan kete aku.. alhmdllh.. tak la besar pun.. moto tu dari arah belakang tgh mengekori kete tu.. pastu kete tu masuk simpang maybe tak perasan moto tu.. terus die cium skit moto tu dan moto tu jatuh.. tapi kesian la gak.. moto tu OKU.. patah da kaki die.. kene la gi tempat die servis kaki tu..

aku pun terus la gi sibuk tolong mereka semua.. tapi ok la.. alhmdlh semua ok.. lepas settle2 dengan perbincangan masing2.. kete tu bersetuju anta gi wat laporan n cek kt spital.. aku pun teruskan tugas aku rini.. hehe..

mule2 cuak gak la.. tak tahu pe nak buat.. hehe.. walaupun bukan aku yang terlibat.. hehe.. pe2 pun.. kepada rakan2 semua.. harap2 korang semua berada dalam keadaan yang sihat hendaknya.. klu korang pandu keta.. bawak la berhati2.. klu tonggeng tunggang moto.. tunggang la dgn penuh hemat.. hehe..

nota kaki: klu korang la kt tempat kejadian.. pe korang wat selain sibuk tolong2 mereka? hehe

19 comments:

CiK QiQi said...

kalo den..mmg nk je mrh kete 2..mntang2 la kami yg bwk moto ni kecik....suke2 je nk langgar..hahaha...apsal qiqi emo ni..

Kompom2 akn tlg gk. Cian kat yg kena langgar 2..ish3...bhati2 la wahai pemandu2 dluar sne ye..^_^

p/s:nasihat 2k dri ni gk....jgn dlanggar mlanggar org^_^

:~:Budak Degil :~: said...

huh!..sib bek bkn cik aibaks ye..
kalo x menangis la jawabnye nak kasi p anta kete pulak..ahaha..

kakchik@ella said...

kalo saya, dgr bunyi dentuman dh brdebar-debar dn nervous. cmna nak menolong? hehe ..

sarah-najwan said...

betullah..mulalah setiap hari dgn senyuman...dan hati2 ketika memandu..pesanan penaja ini utk semua dan akak jugak...hehe

HaNTwO said...

pokcik nak kete tu antar OKU tu g sepital...wat repot dan jangan lepas tangan..kalo x memang mendapat kete tu...arghhhhhhhhhh ngantuk la plak ;p

AngahSayang2314 said...

kalau angah la yop angah akan tolong gak... beri bantuan.. ye la kita kan 1 malaysia kena la tolong menolong tul tak???

mamaaerish@eb said...

aminnnnnnnnnnn... jom join contest...

http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/11/tiru-gaya-model-contestsihatimerahjambu.html

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Terkejut gak bila depan mata..klu keadaan mengizinkan....saya akan antar ke hospital mangsa tu..tp klu x..x la kot.

selain tu saya nak ambik masa seminit nak snap gmbr..leh ke?huhuhu

g0m0k9enDek said...

adakah moto terlalu rapat? kadang2 mmg x nampak tau kat cermin pon.. ak pernah x nampak kete tepi keteku!

one2paii said...

muhlia sungguh hati lu bai..syahdu gua rasa tentang diri lu..baik hatinya pkwe milah nie..hahah

~ PIJA ~ said...

aku takot tgk excident...kompem aku cabut lari sebelum aku nampak darah dan pengsan..!!

Nasir Bravo said...

tgk jer la..x upaya nak tolong,ikut gak keadaan mcm mana kan,,,
Ahad Yg Indah

Fiqas said...

nak tolong tapi sy jenis darah gemuruh, tgk xcident je dah tak tentu arah,..fuhh...cammana nak tolong ...

pN.rOs said...

skang ni sebenarnya 1 ja
kadang2 kita nampak keta tu yg salah..
tp sebaliknya ada kita pk betul2 tak mungkin ada kesilapan mana2 yang lain..
aaaa x baik hukum orang tau

Cma Shiema said...

alhamdulillah..tiade kjadian yg x elok berlaku dn moga2 dijauhkan..amin..~
klu cma le..,mmberi pertolongan ape yg patut..klu x pun..tolong buat xtau..(hahaha..jahat sungguh!).
isk..mcm mne pun kne tlg jugak la....~
p/s-kredit to aibaks..senang jer nk cri pahala ni kan...

Izzaty said...

Kalau zaty, selain pegy menyebok/tolong, zaty amik gamba skali. Bole buat bahan utk hapdet blog. Terbaek lah!

diana said...

tak payah tengok la..
buat sesak jalan je..
cukup la kalau yang tolong tu pun dah ramai..
lagipun ramai2 kat situ nak buat ape..

Tomato Gurl's Life said...

kalau ciktom teruskan perjalanan cam biasa..takut berhanti nak tlg makin tmbh sesak plk trafik..

Tomato Gurl’s Life

ardinihumaira said...

dni kalo bab eksiden memang fail.. dni fobia darah.. hu pitam ngan dni2 kalo tengok eksiden