n3 bergambar jerk.. malu tak?

rini aku jadi tensen sebab payah mancari idea nak perah pastu nak share ngan korang.. haha.. takpe la.. meh la tengok a.k.a. layan gamba.. hehe.. gambar pertama ni gamba pokok daun semalu.. mesti korang kenal kan pokok daun semalu ni..

sembil2 aku buh gamba ni.. aku nak bercerita skit kehebatan pokok ni ikut kepahaman aku.. pokok ni bagus.. de duri sekelilingnyer.. pastu sikap pokok ni malu bile kene "sentuh".. da kene sentuh terus die kucup.. hehe.. pastu klu de yang ganas sangat nak ragut die..  pokok ni de cara sendiri utk protect diri sendiri.. hehe.. awat semacam jer bunyi ayat aku wat ni..? haha..

ok la.. semoga hidupan ciptaanNya ini dapat memberi seribu pengertian kepada kita sebagai manusia yang ada akal utk memikirkannyer..ehehe..

10 comments:

amy azuha said...

saya pn cm pkok semalu..
sy pemalu hhehe

:~:Budak Degil :~: said...

care die protect diri die adelah dgn mengeluarkan angin kus2..huhu

sarah-najwan said...

pernah ada dulu masa kecik..kalu sentuh semalu xkuncup..dpt kawin ngan anak raja..heeheee..

tapi semalu tu..asik kuncup je..maka diriku berkahwin ngan suamiku skrg..heheh

efa said...

hoho...pokok semalu ni lama dh tak tengok sb telah dipotong oleh pok cik mesin rumput kt umah +_+ sobsob

Jemari Seni said...

Pokok semalu dah lama tak nampak...hehehhehe

Aefa Aerisya said...

kat mana lagi ada pokok ni ek.. lama da tak jumpa.. hee

ardinihumaira said...

dulu dni pernah luka sebab nak cabut pokok semalu.. kena duri dia. sobsss

YOUsoF said...

Dulu masa kecik² aku suka main tekap pokok ni kat celah 2 tapak tangan.. sapa dapat buat pokok tu tak kuncup, dia menang hahahaa

efa nur said...

hehe..tuan blog,jom singgah blog efa..sebab SAYA SUKA BLOG AWAK LAH..heee..:)

http://efagurlz.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Oh Oeya said...

lame x npk semalu.. chooopp! bru trsedar.. lame x pjk kawasan berumput mokcik nihh!! heheh..