Panas? jom kasi sejuk dengan ABC..

Cuaca kat Malaysia kini makin panas.. lebih2 lagi bile time tengah hari jerk.. kompem la.. kepanasan yang melanda bagaikan nak mandi ais jerk time tu.. hehe.. aku ni pun manusia biasa gak.. klu time panas2 ni.. mau berpeluh sakan aku..haha..


So, cara nak hilangkan rasa panas pada musim panas kat Malaysia ni dengan makan/minum air batu campur ABC..  aku terigin nak makan ni lepas nampak/bace n3 kat blog angah ni.. hehe..aku pun gi la cari kedai yang de air batu campur ni..


Kafe ni jual murah gak la.. dua hengget utk satu mangkuk Abc ni.. hehe.. rasa? ok la.. tak la terlalu manis.. dan tak la sampai tak rasa plak isi kandungan die.. die buh macam bebola warna-warni.. pe nama die aku pun tak tahu.. pastu die buh kacang merah.. jagung skit.. selain die buh pewarna n susu sejat. hehe.. 


Klu korang panas kat sana.. jom la cari Abc satu.. kasi layan sampai sejuks.. haha... lepas jerk aku minum Abc ni.. sejuk rasanyer.. cam duk dalam air-cond plak.. hehe..

32 comments:

NOOR FATIN said...

peh..sedapp!!

Bulan said...

aduss uncle..best nie..td bru bulan rase teringin nk mkn..ahakss

lady XOXO said...

baks.. sini penang sejuk ler.. ekeke

CiK QiQi said...

tok n angah ni mrncg mam abc xajk qiqi la ni,..ish3333333333333333333

kakchik@ella said...

kat mana kafe tu baks?

DiaUmaiNiNaz said...

kau memang pandai buat aku t'liur...mane aku nk carik nie...bole oder on9 ke...??..maklum la dikuarantin..

Jemari Seni said...

Nak ABC gak..tapi tekak tgh sakit huuhuhuuhuhu

Puteri Iqa Izyan said...

kalau tengah panas hati nih, boleh ke gunakan ABC tuh? :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedapnyer..nak sikit aibaks?

sarah-najwan said...

kamu ngan angah ni buat akak terliur meleleh je aibaks..huhu..bak sket deh..pos laju tau..hehehh

efa said...

waa...nk stu ABC tetiba teringat gara2 n3 ni...sedapnya...ish2..nk pi cri la 1 ABC heehe

azwa_amani said...

uishh murahnyer 2.00 jerr abc...sedap nyerr

biskut said...

mana nak cari ABC kat sini nih ek...huhu

Miss Yaty said...

wah! yummmy! cedap nye pekena abc tyme2 panas terik nih...

agak nya kejap lagi nak ujan kot :)

hu¤čna™ said...

wah wah wah..
deliciousso!!
haha

diana said...

saya selsema ni..
dugaan betul tengok gambo ni..

saya suka ABC..
tapi tak suka yang letak kacang merah..
letak badam lagi sedap..
coklat lebih..
susu kurang..jagung lebih.
laici nak 5.
satgi hantar ye..
saya tunggu kat simpang..

Myra Jay said...

Alahai sedapnyer ABC, mana nak cari ABC sebijik cam gmbaq tu ek?
Klau dapat mkn yg seedaapp!!Fuh, memang lega tekak... :)

Eman said...

lapaq cendol pulut wehh.

KiD said...

ABC jagung lebih..!!! :)
(sambil klik iklan nuff)

http://shakiddo.blogspot.com/

Fiqas said...

sini pun ada ABC jugak...
musim dah ke ni ? :)

Michael said...

bro, i dont understand the write-up... but that is one delicious-looking dessert! it's like 'halo-halo' here in my country... a mixture of fruits, ice cream, and other candied stuff...

the one on your post looks creamy... may i have some? LOL!

Show Me Your Look Today

take care bro! and u said your birthday is coming soon? when? tell me!

~hyun_miera~ said...

yummy! sedapnya..

lme da xmkan ABC..:)

ardinihumaira said...

pergh...pekena dengan keropok nih sedap gak makan petang2 :D

IxoR@ said...

fuyooo...

baru tadi ixora makan ABC tapi lagi best tau sebab... ABC ice cream!!!

fuhhhh meletops!

:D

Tomato Gurl's Life said...

terliur tgk abc..nak jugak!!hehe

p/s: eh cik tom kan dah follow blog aibaks..so xperlu la letak url blog aibaks dlm n3 tue..sbb tue hanya utk blog yg belum di follow..huhu

Suara Kalbu said...

Dugaan..dugaan..

Nampak ABC yang menggugat nafsu tekak saya ni ..adoilaaaa

missSenget said...

sedaaaaaaaaapnye~~

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

dah lama x mkn ABC.....huhuhuhu

Cma Shiema said...

abc sokmo...g beloq angah pom abc gaks...he3....
aisyy...nengok jer le..
terliur nieh..

papabear said...

ABC memang best kalau time panas2 :) Ada satu kiosk kat food court Giant sec 13 Shah Alam, ABC dia power!

AngahSayang2314 said...

yop bagus la kau yop kasi terliur kat org kan?? hehehee

Oh Oeya said...

meh turun JB aibaks.. kite belanja ABC di Kampung Melayu.. siap aiskrim lagikkk! tengah mlm pon cari wo! mana taknyerr dah kepanasan layan sate.. wahhh!! promote nih!.. utk pengetahuan "saya tidak mendapat apa2 bayaran mempromosi ye" :)