Pahlawan Malaysia 2010!

Korang ingat tak kisah lima Pahlawan Melayu Melaka... Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir dan Hang Lekiu... hehe.. tahun ni.. PROTON Holdings Berhad telah berjaya keluarkan kereta konsep utk tatapan umum.. hehe.. meh layan keluarga2 pahlawan Proton 2010.. hehe

ehsan paultan

Yang ni Hang Tuah... kereta konsep dari Proton Persona..

ehsan paultan

Yang ni plak Hang Jebat... kereta konsep dari Proton Inspira..

ehsan paultan
Yang ni plak Hang Kasturi.. kereta konsep dari Proton Saga..

ehsan paultan
Yang ni plak Hang Lekiu... kereta konsep dari Proton Exora..

ehsan paultan
Lastly... Hang Lekir... kereta konsep dari kerjasama Proton-Lotus.

Hehe... korang jangan ingat sejarah itu untuk dilupakan sahaja.. tapi untuk diingati dan dipelajari.. tahniah kepada Proton dalam usaha utk membangunkan jenama Proton ini di KLIMS 2010.

25 comments:

DKosongLapan said...

uiiii...mabeles tuuu....luo die memang lawo...tapi nak tau jugak speks die.....enjin die sumee...

a.samad jaafar said...

cantiknye..kereta sudah mcm handset..baru keluar yg ni..keluar pulak yag tu.. follow sini..jemput ke blog saya ye

yulianti said...

wwwoww...sangat mewaaah..hehhe salam kenal..silahkan berkunjung balik ke blog saya..makasih

hidayah said...

sgt gile lawa kete 2...siyesly! :P

diana said...

keluar banyak2 kualiti ada ke??
heheh..
satgi ada yang marah ni..

YUL said...

sungguh cantik. kalau nk beli pening nie nk pilih yg mana

|| NaFiRaa || said...

uik.. tak tahu pon pasal kete2 nih.. bila kuar nih???

kakchik@ella said...

Inspira lum byk kat jln dh bakal kuarkan yg baru lgi. dahsyat!!

YOUsoF said...

WOW! segak² belaka pahlawan² ni!!

*TAHNIAH jugak tuk PROTON!

CiK QiQi said...

tok..agak2 mahal dak kete2 tu...cntik giles..i like..hehehhe

Encik MamaT said...

lawa... bila kuar ni...

efyna.pinkladies said...

nak beli 5biji sekali la. setiap hari 1. hoho

najihah sahami said...

waaa..canteknye...

Amy Syaquena said...

As'salam..

serius lawa siut kete nie...

Fiqas said...

bakal2 pahlawan di highway nnt la ni...segak n mantop nampak gayanya...

Anonymous said...

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek.

Kuman Chaos said...

aku rasa yg JEBAT tu lawa.. lepas ni pemilik Inspira sure akan mod bagi jadi camtu punye..
kuman "Sneaking into my room.." Entry

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

malaysia dh maju laah!!!
congratez untuk rekaan terbaru dari PROTON!!!!

N@SIQUE said...

lekir la best ,,pinjam sat nk bawa balik kampung~~nak langgaq semua rumah dalam kampung nie~~hahaha

azzey said...

aibaks: mmg mengingatkan pada sejarah nih!

Gayahspears said...

mantap.. gayah tgk pon~lalalala

AngahSayang2314 said...

cantik jer tengok kereta2 kat atas nie..ermm sabar..sabar..sabar..

Matika Love said...

wahhh lekir smart...

OLick SyaSya said...

la nie upenye..kerete yg dok depa sebut2...menarik jgk..aku nak hang tuah...

arfah said...

wow..thats cool..